Csaknem 700 menekültet mentettek meg egy halászhajóról az olasz partoknál

  • narancs.hu
  • 2022. július 24.

Külpol

Öt menekült már halott volt. Egy másik gumicsónakban 87 ember ült, közülük 57 kísérő nélküli kiskorú.

Csaknem 700 migránst mentettek meg, és öt holttestet találtak szombaton Olaszország déli partjainál - közölte a Reuters szerint az olasz parti őrség. A Földközi-tengeren átkelő menekültek száma a kedvező tengeri viszonyok idején megnövekszik, és most ilyen időszakot élünk.

A 674 migráns többségét egy halászhajón találták meg 124 mérföldre Calabria partjaitól, másokat a vízből mentettek ki. A keresési és mentési műveleteket egy kereskedelmi hajó, valamint az olasz parti őrség és a pénzügyőrség végezte.

A menekülteket vasárnap reggel szicíliai és calabriai kikötővárosokba vitték - tette hozzá a közlemény. Az öt holttestet a szicíliai Messina város kórházának hullaházába szállították.

Vasárnap reggel a norvég zászló alatt közlekedő Ocean Viking hajó egy túlzsúfolt gumicsónakot vett észre a Líbia partjainál lévő nemzetközi vizeken, és 87 embert, köztük 57 kísérő nélküli kiskorút mentett ki.

(Leadképünk illusztráció.)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk