Bencsik András örülhet: Ugandában aláírták a törvényt, halálbüntetést is kaphatnak a melegek

  • narancs.hu
  • 2023. május 30.

Külpol

A Demokrata főszerkesztője nemrégiben örvendezett, hogy a parlament meghozta a döntést. 

Yoweri Museveni elnök aláírta Ugandában azt a melegellenes törvényt, ami a világ legszigorúbb LMBTQ-ellenes törvénye lett azzal, hogy bárki, akit elítélnek az országban homoszexualitása miatt, életfogytiglani börtönbüntetést kaphat. A törvény azokra, akik HIV-vírussal fertőznek meg valakit, vagy azonos nemű 18 év alattiakkal létesítenek szexuális kapcsolatot, halálbüntetést ír elő – írja a 444.hu a BBC nyomán. Joe Biden amerikai elnök közleményben „az egyetemes emberi jogok tragikus megsértésének” nevezte, hogy elfogadták a törvényt, egyben sürgette Ugandát, hogy vonják vissza azt. Hozzátette, hogy Washington „további lépéseket”, szankciókat fontolgat.

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője március végén a Sajtóklub című műsorban arról beszélt, hogy van egy jó híre, méghozzá az, hogy

„Ugandában a parlament egy LMBTQ-ellenes törvényt hozott, tehát a bubukat, ha összeházasodnak, kivégzik”

(a bubuk alatt vélhetően azokra utalt, akik nem heteroszexuálisok). A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság állampolgári bejelentés alapján eljárást indított Bencsik szavai után, a HírTv pedig később leszedte a videót, amelyben elhangzik a mondat. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.