Deutsch Tamás: „Brüsszel hidegháborút folytat Magyarország ellen”

Külpol

Szerinte hiába kostruktív a magyar kormány párbeszéde az Európai Bizottsággal, a brüsszeli bürokrácia visszaél hatalmával.

„Hiába folytat Magyarország konstruktív párbeszédet az Európai Bizottsággal, a brüsszeli bürokrácia visszaél a hatalmával” – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. A politikus a műsorban úgy fogalmazott: „a brüsszeli bürokrácia évek óta folytat Magyarországgal szemben politikai hidegháborút, és azzal vádolnak minket, hogy Magyarországon nagy baj van a jogállamisággal”. Mint mondta, a kormány visszautasítja ezeket a „minden alapot nélkülöző, a politikai nyomásgyakorlást szolgáló” vádakat, de kész az észszerű, konstruktív egyeztetésekre az Európai Bizottsággal.

A Fidesz EP-képviselőcsoportjának vezetője hangsúlyozta: a kialakult viták rendezése érekében Magyarország 17 vállalást tett, amiket Magyarország maradéktalanul és határidőre teljesítette. Szerinte a helyreállítási programot magában foglaló tervet a bizottság jóvá fogja hagyni, és aláírja Magyarországgal az úgynevezett partnerségi megállapodást. Emlékeztetett rá: a megállapodásnak 2022 végéig meg kell születnie, ellenkező esetben a hétéves költségvetésben Magyarország számára rendelkezésre álló fejlesztési pénzek 15 százalékát „egyszer és mindenkorra elveszítenénk”.

Azzal kapcsolatban, hogy az Európai Palament csütörtökön elfogadott egy határozatot, ami szerint az uniós pénzek felhasználását érintő aggályok eloszlatására javasolt 17 magyar intézkedés nem elegendő az EU pénzügyi érdekeit fenyegető rendszerszintű kockázatok kezeléséhez, Deutsch kijelentette:

Ahatározatot megszavazó magyar baloldali képviselők azért dolgoznak az európai politikában, hogy saját országuk ne kapjon uniós pénzeket.

Deutsch azt is hozzátette, hogy hiába folytat Magyarország konstruktív párbeszédet az Európai Bizottsággal, „a brüsszeli bürokrácia visszaél hatalmával”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk