Dróntámadás érte Szevasztopolt, az orosz megszállás alatt álló krími kikötővárost

  • narancs.hu
  • 2023. április 24.

Külpol

A helyi kormányzó szerint az orosz flotta visszaverte a támadást, Ukrajna részéről nem érkezett reakció.

Drónok támadták éjjel az orosz megszállás alatt álló krími kikötőt, Szevasztopolt, a helyi kormányzó szerint az orosz flotta visszaverte a támadást – írja a Kijev Independent értesüléseire hivatkozva a Telex háborúval foglalkozó hírösszefoglalója.

„A legfrissebb információk szerint egy felszíni drónt megsemmisítettünk, a második magától felrobbant. Most nyugalom van a városban, de továbbra is készültség van” – írta Mihail Razvozajev kormányzó a Telegram-csatornáján. Ukrajna részéről nem érkezett reakció.

A megszállt Szevasztopolból legutóbb február 17-én jelentettek robbanásokat, amikor Razvozajev azt állította, hogy az orosz légvédelem lelőtt egy drónt a Balaklava hőerőmű felett. Szevasztopolt a Krím-félsziget többi részével együtt 2014-ben Oroszország által elcsatoltnak nyilvánították, de nemzetközileg Ukrajna részeként ismerik el.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk