Egy nap majd kiderül, mivel zsarolják az oroszok Orbánt - mondja a néppárti szóvivő

  • narancs.hu
  • 2022. június 2.

Külpol

Az Európai Néppárt külügyi szóvivője Twitteren üzent, miután kiderült, Magyarország mégis blokkolja az újabb uniós szankciókat.

Az Európai Néppárt frakciójának külügyi szóvivője szerda este reagált a hírre, miszerint Magyarország mégis blokkolja az Oroszország elleni hatodik szankciós csomagot, ami az olajembargót is tartalmazza – írta a 444. Michael Gahler Twitter-üzenetében úgy fogalmazott, szégyellje magát Orbán, amiért kiáll az orosz diktátor háborús bűneit védő Kirill mellett, és egy nap majd kiderül, hogy mivel zsarolják az oroszok a magyar miniszterelnököt. A Néppárt külügyi szóvivője hozzátette, ami történik, rettenetesen kínos a szabadságszerető magyar népnek.

Szerdai hír, hogy Magyarország mégis blokkolja az uniós szankciókat, de ezúttal nem az olaj miatt, hiszen Orbán a hét elején elérte, hogy Magyarország felmentést kapjon az olajembargó alól. Most azért került veszélybe a döntés, mert az EU befagyasztaná az ortodox egyházat vezető Kirill pátriárka vagyonát, aki Putyin feltétlen támogatója és tanácsadója, emellett pedig az oroszok által indított háború mellett is kiáll.

Az uniós nagyköveteknek szerdán reggel kellett volna végleges formába önteniük a szankciós csomagot, de sajtóhírek szerint ekkor jelezte a magyar nagykövet, nem tartják elfogadhatónak, hogy Kirill rajta van a listán. A tárgyalás emiatt félbeszakadt. Orbán Viktor szerint Magyarország álláspontja Kirill esetleges uniós szankcionálásával kapcsolatban régóta jól ismert, de Magyarország természetesen betartja azt a megállapodást, amit az Európai Tanács ülésén az EU állam- és kormányfői kötöttek egymással.

Arról, hogy kicsoda Kirill pátriárka, aki miatt Magyarország blokkolja az Oroszország elleni szankciókat, ebben a cikkünkben írtuunk:

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?