Elfoglalták a velencei magyar konzulátust az olasz antifa nő szimpatizánsai

  • narancs.hu
  • 2024. február 9.

Külpol

Ilaria Salis szabadon bocsátását követelték a tüntetők.

A Rivolta Szociális Központ aktivistái péntek reggel megszállták a velencei magyar konzulátust. Transzparensekkel és megafonnal követelték a kéz- és lábbilincsben bíróságra vitt olasz nő szabadon bocsátását – írja a RAI nyomán a hvg.hu. „Szabadságot Ilaria Salisnak” – állt azon a molinón, amelyet a mintegy 30 olasz antifasiszta tüntető vitt magával.

Miközben Carlo Nordio igazságügyi miniszter Padovában tartózkodik, a tüntetők üzenetet akartak küldeni, azt követelve, hogy engedjék szabadon a tavaly február óta Magyarországon fogva tartott nőt.

„Azért vagyunk itt, mert a szabadságát akarjuk, mert

ez a per egy bohózat, amely csak az antifasizmust akarja megbüntetni egy olyan államban, ahol a migránsellenes járőrözést a határokon nemcsak megtűrik, hanem támogatják is”

– magyarázták a tüntetők.

A letartóztatásban lévő Ilaria Salis egyike annak a három vádlottnak, akik az ügyészség szerint úgynevezett antifatámadásokat követtek el Budapesten tavaly februárban Az ügyből január végén lett diplomáciai botrány, amikor a nőt kéz- és lábbilincsben vitték a bíróság elé. Berendelték a római magyar nagykövetet, később Szijjártó Péterrel is beszélt Antonio Tajani olasz külügyminiszter, majd még az EU Tanács február 1-jei rendkívüli ülése előtt Giorgia Meloni olasz miniszterelnök telefonon egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.