Elfoglalták az oroszok a rommá lőtt Szeverodonyecket

  • narancs.hu
  • 2022. június 25.

Külpol

A város civil lakói már csak az orosz megszállás alatt lévő területek felé menekülhetnek.

Véget ért az ukrajnai Szeverodonyeck május 29-e óta tartó ostroma, a kelet-ukrajnai várost elfoglalták az oroszok – tudósított a CNN a város katonai vezetőjének, Olekszandr Sztrijuknak a bejelentése alapján. 

Az ukrán tisztviselő úgy tudja, az orosz hadsereg már ki is nevezett egy parancsnokot a város élére, de sok mindent nem tudnak kezdeni a településsel, mert Szeverodonyeck szinte teljesen elpusztult.

Szeverodonyeck elestével az oroszok majdnem az egész Luhanszk régiót birtokba vehették.

Szerhij Hajdaj, aki a kelet-ukrajnai katonai erőket vezeti, azt mondta, azért vonultak ki ebből a városból, mert más ukrán területeken, ahol nincs elég katonájuk, napról napra nő a halottak száma. 

Szeverodonyeckben egyedül az Azot üzemet lövik még az orosz csapatok, de az oda behúzódott civilek is menekülnek. Most már csak az oroszok által megszáll vidékek felé szabad az útjuk.

 

 

Ukrajnai h?bor?

 
Ez a kép még június 9-én készült Szeverodonyeckben, és ukrán katona látható rajta. Fotó: MTI/AP/Olekszandr Ratusnyak
 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

  • Narancs.hu/MTI

A listavezető szerint amikor a párt azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor „nem több Brüsszelre gondol”, hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre.