Elfuserált matricákkal hívják fel a figyelmet a maszk használatára Szlovákiában

  • narancs.hu
  • 2020. április 11.

Külpol

Most akkor viseljek maszkot vagy sem?

A Magyar Közösség Pártjának (MKP) legmagasabb tisztséget betöltő politikusának, Őry Péternek az irányítása alatt álló Pro Civis Polgári Társulás kezdeményezésének legújabb terméke, egy szájmaszk használatára felszólító matrica – írja a Paraméter.sk.

A 4 ezer darab kétnyelvű matrica egy részét meglehetősen nehezen értelmezhető piktogrammal látták el: egy szajmaszkos fej látható rajta, ami át van húzva, alatta egy felirattal miszerint „szájmaszk nélkül belépni tilos”.

Nyilván, a cél az volt, hogy senki ne lépjen be az érintett helyekre szájmaszk viselése nélkül, viszont az állampolgárok a matrica láttán okkal gondolhatják azt: ha leveszik a maszkjukat, akkor a probléma meg van oldva.

false

 

Parameter.sk

A Pro Civis Polgári Társulás mellett szól, hogy csináltattak olyan matricákat is, amelyek egyértelmű jelzést tartalmaznak.

false

 

Fotó: parameter.sk

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.