Először győzte le Nikki Haley Trumpot

  • narancs.hu
  • 2024. március 4.

Külpol

Ám mindez csupán szimbolikus.

Nikki Haleynek először sikerült a 2024-es republikánus elnökjelöltségért folytatott kampányban legyőznie Donald Trump, volt amerikai elnököt.

De ahogy azt BBC is írja, mindez inkább csak szimbolikus győzelemnek számít, mert Washington, ahol Haleynek most sikerült a szavazatok 62,9 százalékát megszereznie, erősen demokrata párti.

Vagyis Trump továbbra is hatalmas előnnyel vezet, így valószínűleg ő fog megmérkőzni Joe Bidennel a novemberi elnökválasztáson.

A BBC amerikai partnere, a CBS jelentése szerint Haley 19 republikánus küldötte lesz Washingtonban, országszerte 43 küldötte van, ami jóval elmarad Trumpéhoz képest, akinek 247 van.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk