Erdogan belengette, hogy Törökország megvétózhatja Finnország és Svédország NATO-csatlakozását

  • narancs.hu
  • 2022. május 13.

Külpol

A török elnök szerint hiba lenne.

Recep Tayyip Erdogan török elnök pénteken újságíróknak kijelentette: Törökország számára nem lehetséges, hogy pozitívan tekintsen Finnország és Svédország NATO-csatlakozási terveire, és Ankara adott esetben arra használhatja saját NATO-tagságát, hogy megvétózza a két skandináv ország felvételét a katonai szövetségbe.

"Figyelemmel kísérjük a Finnországgal és Svédországgal kapcsolatos fejleményeket, de egyelőre nincs pozitív véleményünk róluk" – szögezte le a török államfő.

Törökország terrorista csoportként tekint a törökországi Kurdisztáni Munkáspártra (PKK), Erdogan elnök pedig azzal vádolta meg Helsinkit és Stockholmot, hogy "terrorista szervezeteknek ad otthont", amikor befogadja a PKK és más szervezetek tagjait.

A török elnök úgy fogalmazott: Svédország és Finnország NATO-csatlakozása "hiba lenne", pontosan olyan hiba, mint amilyen Görögország 1952-es felvétele volt, és ő (Erdogan) "nem szeretné, hogy ismét ugyanazt a hibát kövessék el".

(MTI)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk