Észak-Korea kémműhold kifejlesztésével kapcsolatos tesztet hajtott végre

Külpol

Állítólag a kísérlet célja az ország műholdas képalkotási, adattovábbítási, valamint földi irányítással kapcsolatos képességeinek vizsgálata volt. 

Észak-Korea kémműhold kifejlesztésével kapcsolatos fontos tesztet hajtott végre – jelentette be a kommunista állam hírügynöksége hétfőn. A KCNA tájékoztatása szerint a fejlesztés végső fázisát jelentő tesztet az északnyugati Tongcsang-ri városnál található Szohe rakétakísérleti telepen hajtották végre vasárnap.

A kísérlet célja az ország műholdas képalkotási, adattovábbítási, valamint földi irányítással kapcsolatos képességeinek vizsgálata volt. A katonai felderítő műhold fejlesztését jövő áprilisig tervezi lezárni a phenjani vezetés. A KCNA szerint egy műholdutánzatot szállító hordozórakétát lőttek ki ferdén 500 kilométerre.

A dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottságának közleménye szerint

vasárnap két közepes hatótávolságú, meredek szögben indított ballisztikus rakétát észleltek, amelyek 500 kilométer megtétele után a Japán-tengerbe csapódtak.

A KCNA pénteken közölte, hogy sikeres kísérletet hajtottak végre egy nagy tolóerejű, szilárd tüzelőanyaggal működő hajtóművel szintén a Szohe rakétakísérleti telepen. Az eseményen Kim Dzsong Un észak-koreai vezető is részt vett.

Phenjan idén példátlan katonai kísérletsorozatot hajtott végre, beleértve az eddigi legfejlettebb interkontinentális ballisztikus rakétája felbocsátását. Szöul és Washington hónapok óta arra figyelmeztet, hogy Észak-Korea újabb nukleáris kísérletet tervez végrehajtani. A kelet-ázsiai ország történetében ez lenne a hetedik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk