Észak-Korea tüzérségi lövedékeket lőtt a tengerbe Dél-Korea felé

Külpol

A dél-koreai hadgyakorlatokra adott "erőteljes katonai válasznak" szánta Kim Dzsongun rendszere, mely szerint a déli ország felelőtlenül provokál.

Tüzérségi lövedékeket lőtt ki szerdára virradóra az észak-koreai hadsereg a Dél-Koreával határos felségvizek irányába, a KCNA észak-koreai állami hírügynökség közlését a dél-koreai hadsereg is megerősítette.

Az észak-koreai néphadsereg a műveletet – a KCNA-hoz eljutatott közleménye szerint – a dél-koreai hadgyakorlatokra adott "erőteljes katonai válasznak" szánta, egyúttal bírálta Szöult, hogy "felelőtlen provokációkkal súlyosbítja a feszültséget a határ menti térségben".

Dél-Korea hétfőn kezdett újabb hadgyakorlatba, amely október 28-ig tart, a műveletet a KCNA "háborús főpróbának" nevezte.

A dél-koreai hadsereg vezérkara azt közölte, hogy Észak-Korea több mint 250 tüzérségi lövedéket lőtt ki az ország nyugati és keleti partjairól a két Korea tengeri határa felé, hangsúlyozva, hogy egyetlen lövedék sem ért dél-koreai felségvizeket.

A két ország között nemrég ismét súlyosbodott a feszültség. Dél-Korea több hadgyakorlatot hajtott végre az utóbbi időben, néhányat az Egyesült Államokkal és Japánnal közösen. Észak-Korea pedig szeptember 25-e óta 15 rakétát lőtt fel kísérletképpen, egyebek között "amerikai és dél-koreai célpontok megsemmisítésére is képes" nukleáris fegyverek fellövését is tesztelte.

Az ENSZ érvényben lévő határozatai tiltják Észak-Koreának a ballisztikus rakétákkal végzett kísérleteket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk