Ezt nem köszöni meg Orbán: Fico beintett a V4-eknek

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 16.

Külpol

Fuccsba ment a vezérkedés.

A Reuters összefoglalójában arról ír, hogy kedden Robert Fico többek között azt mondta egy sajtótájékoztatón, hogy Szlovákiának egy mélyen integrált, Németország és Franciaország vezetésével létrehozott EU-ban a helye. Kijelentésével a szlovák kormányfő tulajdonképpen elhatárolódott korábbi euroszkeptikus pozíciójától, és az olyan tagállamoktól, mint Lengyelország és Magyarország.

false

 

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Fico arról beszélt, hogy az ő politikája azon alapul, hogy az Európai Unió magjához, Franciaországhoz és Németországhoz közel kell lenni, ahhoz akarnak közelíteni. Ugyanakkor azt is mondta, hogy érdekli a regionális együttműködés a visegrádi négyekkel (V4), de Szlovákia létfontosságú érdeke az EU-ban van.

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt.