Még több fegyvert szállíthat Észak-Korea Oroszországnak

  • narancs.hu
  • 2023. október 9.

Külpol

Erre utal a két ország között a Kim Dzsong Un–Vlagyimir Putyin-csúcstalálkozó után megnövekedett vasúti forgalom is.

Az orosz határon lévő tumangangi vasúti létesítményről készített és pénteken a Beyond Parallel amerikai agytröszt által nyilvánosságra hozott műholdas felvételek szerint Phenjan fegyverszállítmányokkal segítheti Moszkvát az Ukrajnával vívott háborújában írjaPolitico.

Bár a ponyvák használata miatt nem lehet biztosra venni, hogy valóban tüzérséget szállítanak-e, ám

a példátlan számú tehervagon és a vasúti forgalom intenzitása, valamint a két ország közötti közelmúltbeli tárgyalások erre utalnak

– írja a szervezet. A forgalom az utóbbi időben jóval nagyobb volt, mint amit az elmúlt 5 évben meg lehetett figyelni, beleértve a Covid–19 előtti szintet is, amikor legfeljebb 20 vasúti kocsi állt a létesítményben – tették hozzá.

Mint ismert, a múlt hónapban Kim Dzsong Un észak-koreai vezető teljes támogatásáról biztosította Vlagyimir Putyin orosz elnököt és "szent harcát" azon találkozón, ahol a két vezető megvitatta a katonai együttműködés lehetőségeit.

5 nappal Kim Dzsong Un-Vlagyimir Putyin-találkozó után a műholdas felvételek a tehervagonok fokozatos, de folyamatos növekedését mutatták, ami a Beyond Parallel szerint október 5-én tetőzött: a soha nem látott, 73 vasúti kocsit számláló mennyiségben.

Egy amerikai tisztviselő a hét elején megerősítette a CBS Newsnak, hogy Észak-Korea megkezdte a tüzérség átadását Oroszországnak.

Az ilyen katonai szállítmányok az agytröszt szerint több ENSZ BT-határozatot is megsértenének.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk