Felfüggesztették Elon Musk közösségi oldalát Brazíliában

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 31.

Külpol

Nem tett eleget határidőre a korábban meghozott bírósági végzésnek, valamint nem fizette ki a bírságait. 

Pénzeken elrendelte a brazil legfelsőbb bíróság az X (korábbi Twitter) azonnali felfüggesztését addig, amíg a vállalat nem tesz eleget a korábbi bírósági végzéseknek, valamint ki nem fizeti a már kiszabott bírságokat – számolt be az esetről a BBC.

Áprilisban a bíróság több tucat X-fiók felfüggesztését rendelte el dezinformáció terjesztése okán. Elon Musk tulajdonos erre úgy reagált, hogy egy „meg nem választott álbíró” a döntéssel politikai célok érdekében rombolja a demokrácia alapkövét, a szólásszabadságot. A felfüggesztett fiókok egyébként többnyire a populista Jair Bolsonaro korábbi elnök pártját fogták.

A bíróság akkor elrendelte, hogy új jogi képviselőt nevezzen ki az X Brazíliában, azonban ezt határidőre elmulasztotta megtenni, és a bírságait sem rendezte a cég. A mostani ítélet ennek nyomán született meg. Az interneten 24 órán belül válhat elérhetetlenné az X a dél-amerikai országban, az Apple és a Google öt napos határidőt kapott arra, hogy az blokkolják és az áruházaikban az elérhető applikációk közül töröljék az alkalmazást. Azon magánszemélyek vagy cégek, melyek kerülőutakon használják az X-et, többmillió forintnak megfelelő bírságban részesülhetnek. 

Elon Musk közösségi oldalával a közelmúltban foglalkozott részletesen a Magyar Narancs

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.