Ha közel az izraeli hadsereg, a Hamász inkább megöli a túszokat

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 1.

Külpol

Most hat, tavaly október 7-én elrabolt ember holttestét találták meg a katonák egy alagútban.

Közli a Guardian azoknak a túszoknak a fényképét, akiket az izraeli katonák találtak meg holtan a Gázai övezetben, Rafah térségében, egy alagútban. 

Az izraeli hadsereg szóvivője azt közölte, hogy a tavaly október 7-én elrabolt Hersh Goldberg-Polin, Ori Danino, Eden Yerushalmi, Almog Sarusi, Alexander Lobanov és Carmel Gat gyilkosság áldozata lett. Akik fogva tartották őket, nem sokkal az előtt végezhettek velük brutálisan, hogy az izraeli katonák elérték az alagutat. 

A bejelentést a Hamász nem kommentálta.

Joe Biden amerikai elnök megerősítette a túszok halálának hírét. Szombaton épp arról számolt be a Telex írása szerint, hogy hamarosan megállapodnak a szemben álló felek a gázai tűzszünetről, mert a lényeges kérdésekben már egyezség született.

Az egyik holtan talált túsz az az izraeli-amerikai Hersh Goldberg-Polin, akinek a szülei több ország vezetőjével is találkoztak, kérve, hogy minél előbb szabadítsák ki a gyermeküket és a többi elrabolt embert. Egy hónapja beszédet mondtak az Egyesült Államokban a demokrata párt nemzeti konvencióján. 

Ez volt az első tudósítás a Hamász október 7-i támadásáról:

Ez az interjú a történtek hátteréről szól és arról, hogyan lehet véget vetni a régi ellenségeskedésnek, milyen lehetőségeket szalasztott el az izraeli vezetés:

Ebben az interjúban Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke – aki katonaorvos – izraeli tapasztalatairól beszél:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?