Felgyújtotta magát az amerikai légierő egyik katonája a washingtoni izraeli nagykövetség előtt

  • narancs.hu
  • 2024. február 26.

Külpol

Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Felgyújtotta magát egy férfi a washingtoni izraeli nagykövetség előtt helyi idő szerint vasárnap délután 1 órakor – írja a BBC értesüléseire hivatkozva a hvg.hu.

A lángokat az amerikai titkosszolgálat emberei oltották el, majd a férfit életveszélyes sérülésekkel kórházba szállították.

A férfi az amerikai légierőnél szolgálatot teljesítő aktív katona volt, ezt a légierő vezetője is megerősítette.

Egy, a közösségi médiában terjedő videó szerint a katona arról beszélt, hogy nem akar részt venni a palesztinok elleni népirtásban, és mielőtt felgyújtotta magát, azt kiabálta, hogy „Szabad Palesztinát!” A környékre tűzszerészeket is riasztottak egy autóhoz, amely később biztonságosnak bizonyult. A nagykövetség munkatársai közül senki sem sérült meg az incidensben.

A BBC emlékeztetett, nem ez az első eset, hogy valaki egy izraeli diplomáciai képviselet előtt gyújtotta fel magát az Egyesült Államokban. Decemberben az amerikai Georgia államban lévő izraeli konzulátus előtt gyújtotta fel magát egy tüntető. A rendőrség szerint az a tüntető benzint használt, és egy palesztin zászlót találtak a helyszínen.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk