Trump simán nyert Dél-Karolinában

  • narancs.hu
  • 2024. február 25.

Külpol

Ellenfele, az állam egykori kormányzója a republikánus szavazatok 40 százalékát szerezte meg.

Sorozatban negyedszerre is győzött, ezzel még egy lépéssel közelebb került a republikánus elnökjelöltséghez Donald Trump volt amerikai elnök, aki szombaton húsz pontos különbséggel verte meg elsőszámú ellenfelét, Nikki Haleyt Dél-Karolinában – írja a BBC nyomán a 444.hu.

Haley, aki egykor Dél-Karolina kormányzója volt, most a republikánus szavazatok negyven százalékát szerezte meg. Trump az iowai kaukusz után januárban a New Hampshire-i előválasztást is simán megnyerte, és ezzel lényegében bebiztosította, hogy ismét ő legyen a republikánus elnökjelölt. Nikki Haley akkor a küzdelem folytatását ígérte, de arra, hogy akárcsak megszorongassa Trumpot, az elemzők nem láttak reális esélyt.

Haley  ígéretet tett arra, hogy legalább a szuperkeddig – március ötödikéig - versenyben marad, amikor is tizenhat amerikai állam szavazói adják le a voksukat ugyanazon a napon.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk