A brazil elnök szerint népirtás történik Gázában

  • narancs.hu
  • 2024. február 18.

Külpol

"Ez nem katonák katonák elleni háborúja." Luiz Inácio Lula da Silva egyre élesebben bírálja Izraelt.

Luiz Inácio Lula da Silva brazil elnök vasárnap azzal vádolta Izraelt, hogy népirtást követ el a Gázai övezetben élő palesztin civilek ellen. „Ami a Gázai övezetben történik, az nem háború, hanem népirtás” – mondta Lula újságíróknak Addisz-Abebában, ahol az Afrikai Unió csúcstalálkozóján vett részt.

„Ez nem katonák katonák elleni háborúja.

Ez egy jól felkészült hadsereg és a nők, valamint gyerekek között zajló háború”

– tette hozzá. A 78 éves vezető a Hamász október 7-i izraeli támadását terrorista cselekményként ítélte el, de azóta egyre élesebben bírálta Izrael megtorló katonai akcióját – írja a Telex a Guardian nyomán.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.