Felmentést kaphat Magyarország és Szlovákia az orosz olajembargó alól

  • narancs.hu
  • 2022. május 3.

Külpol

Az embargó szövegét az Európai Unió kedden véglegesítené. 

Az Európai Bizottság felmentést adhat Magyarországnak és Szlovákiának az orosz olajnak kitett függősége miatt az orosz olajembargó alól – írja a Guardian.

Az Európai Unió hatodik szankciós csomagjába kerülhet be az embargó, aminek szövegét kedden véglegesítenék, a magyar és szlovák kivétel lehetőségétől két uniós tisztségviselő beszélt a lapnak. 

Szijjártó Péter a minap a CNN-nek azt mondta, „nincsenek alternatív gázforrások, nincsenek alternatív szállítási útvonalak, amelyek lehetővé tennék számunkra, hogy megszabaduljunk az orosz olajtól és orosz gáztól az előttünk álló néhány év folyamán”. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

„Elindult a hír, hogy a Samsung vásárolta meg” – milyen üzem létesül az őrbottyáni téglagyár helyén?

Új tulajdonosa akadt az őrbottyáni téglagyárnak, ahol az eddigiektől eltérő tevékenység folyik majd. Rögtön elindultak a találgatások, hogy kinek az érdekeltségébe került az üzem. Az önkormányzat igyekszik megnyugtatni a lakosságot: az eddig ismert információk szerint nem lesz akkumulátor-feldolgozás, sem veszélyesanyag-raktározás.