Ferenc pápa: Orbán azt mondta, május 9-én véget ér a háború

  • narancs.hu
  • 2022. május 3.

Külpol

A kormányfő azt mondta, az oroszoknak van egy tervük. 

Ferenc pápa kész a béke érdekében találkozni Moszkvában Putyinnal – írja az olasz Corriere della Sera nyomán a 444.hu. A Szentatya azt mondta, a háború első napján felhívta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, viszont Putyint nem, de az orosz nagykövetséghez elment, hogy magyarázatot kérjen. „Amikor már húsz napja tartott a háború, megkértem Parolin bíborost, hogy adja át az orosz elnöknek az üzenetem, miszerint hajlandó vagyok elmenni hozzá Moszkvába” – mondta. Ferenc pápa egyelőre nem kapott választ, és úgy gondolja, Putyin nem akar találkozni vele. 

Ferenc pápa Orbán Viktorról is beszélt, akivel április végén találkozott. Állítása szerint a magyar miniszterelnök azt mondta neki, hogy

az oroszoknak van egy tervük, mely szerint május 9-én mindennek vége lesz. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk