Megvan az eredmény, 75 százalék küldené Magyar Pétert az EP-be

  • narancs.hu
  • 2024. június 17.

Belpol

Korábban úgy volt, hogy nem megy Brüsszelbe, viszont sokan győzködték állítása szerint, ezért szavazást indított a kérdésben. 

Hétfőn 20 órakor lezárult Magyar Péter reggel kiírt szavazása, amelyben a támogatóit kérdezte meg arról, hogy kimenjen-e Brüsszelbe EP-képviselőnek – írja a hvg.hu. Ugyan végeredményt még nem hirdetett a hét EP-képviselői mandátumot szerzett Tisza Párt alelnöke, 20 óra után

  • a szavazók 75,57 százaléka voksolt igennel
  • és mindössze 24,43 százalékuk szavazott nemmel.

„Korábban azt nyilatkoztam, hogy nem szerepel a terveim között, hogy európai parlamenti képviselő legyek. Azóta azonban sokan (többek között a TISZA Párt közössége, befolyásos európai politikusok és a tanácsadóim is) próbálnak meggyőzni az ellenkezőjéről” – írta hétfő reggel Magyar Péter a Facebook-oldalán, hozzátéve, bárhogy is döntenek a szavazók, ő elfogadja.

Magyar azzal érvelt egyebek mellett, hogy amennyiben megy az EP-be, akkor lenne felszólalási lehetősége az Országgyűlésben, jobb alkupozíciója lenne az Európai Néppártban (EPP), melyből a csatlakozása esetén Hölvényi György, a KDNP politikusa távozna. Mint ismert, Magyar pénteken Manfred Weberrel, az EPP elnökével tárgyalt pénteken. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk