Ferenc pápa eltörölte a bíborosok lakástámogatását

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. március 1.

Külpol

Amit ezzel megtakarít Vatikán állam, azt rászorulóknak adja.

Megszűnik a Vatikánban dolgozó bíborosok és más magas beosztású dolgozók lakásbérlési támogatása – közölte a Vatikán szerdán.

A bíborosok és a vatikáni hivatalok vezetői mostanáig kedvezményes áron vagy ingyen bérelhettek lakást a pápai állammal szomszédos római kerületben.

Akár a Vatikán tulajdonában levő lakásról volt szó, akár más adta ki az ingatlant, a bíborosoknak és más magas beosztású vatikáni dolgozóknak – részben vagy teljes összegben – a Vatikán fedezte a lakhatási költségeit.

Ferenc pápa úgy döntött, megszünteti ezt a gyakorlatot, és a lakásbérléshez többé semmilyen forrást nem biztosítanak.

A pápai rendelkezés szövegét az olasz hírportálok közölték, majd később a Vatikán is megerősítette a lakástámogatások eltörlését. A pápai állam hangsúlyozta, hogy az új szabályok alól csak az kaphat felmentést, aki arra magától az egyházfőtől kap engedélyt.

A kiváltságok eltörlésével egyrészt a Vatikán kiadásait akarják csökkenteni, másrészt a megtakarított összeget a nehéz gazdasági helyzetben a rászorulókra fordítják.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk