Moszkvától 70 kilométerre lőttek le egy drónt

  • narancs.hu
  • 2023. március 1.

Külpol

Fordulat a háborúban: egy nap alatt hat oroszországi célpontot ért támadás.

Az Index a német Bild napilapra hivatkozva arról ír, hogy szintet lépett a háború, mert egy napon belül legalább hat oroszországi célpontot ért dróntámadás, valószínűleg az ukrán oldalról.

Így hétfőn este a Fekete-tenger északkeleti partján dróntalálat érte a Rosznyeft vállalat olajraktárát, és a tudósítás szerint robbanást is okozott. Egy másik, UJ–22 típusú drónt Moszkvától 70 kilométerre, Gubasztovo falunál lőttek le. Ezt a drón a tudósítás szerint két éve gyártják Ukrajnában, a hatótávolsága eléri a 800 kilométert, így akár Szentpétervárig is el tud repülni.

Kedden este a határ menti Belgorod várost, a Krasznodar közelében lévő Adygea régiót és a Szentpétervártól 14 kilométerre lévő Pulkovo repülőteret érte „feltételezett ukrán dróntámadás”. Azért feltételezett, mert azt, hogy ezeket a pilóta nélküli gépeket az ukrán hadsereg vezérli, nem erősítették meg hivatalosan.

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk