Ferenc pápa olyanokat mondott, hogy Orbán Viktornak rögtön el kellene szégyellnie magát

  • narancs.hu
  • 2017. június 28.

Külpol

Nyilván nem fogja.

Korunk valóságával és szenvedésével való szembenézésre szólította fel egyháza tagjait Ferenc pápa, aki a menedékkérők táborait pokolhoz hasonlította a Szent Péter-bazilikában szerdán tartott szertartáson, amelyen öt új egyházi vezetőt emelt bíborosi rangra, tovább alakítva a pápaválasztó testület földrajzi összetételét.

Ferenc pápa szerint korunk valóságát azok az ártatlanok képviselik, akik a háborúk és a terrorizmus miatt szenvednek és meghalnak, azok, akik még mindig rabszolgasorban élnek az emberi jogok korában. „A valóság a menedékkérő-táboroké, amelyek időnként inkább a pokolra hasonlítanak mint a tisztítótűzre – mondta a katolikus egyházfő, aki úgy gondolja, a bíborosoknak az a feladata, hogy lássák a valóságot anélkül, hogy ettől más érdek elvonná a figyelmüket.

false

 

Fotó: MTI/EPA/Fabio Frustaci

Szent Péter és Szent Pál apostolok június 29-i ünnepe előtt Ferenc pápa rendes nyilvános konzisztóriumot tartott, vagyis a Vatikánba hívta egyháza bíborosait, és öt új embert emelt bíborosi rangra. A szertartáson fejükre helyezte a bíborosi fejfedőt (birétum), átadta a bíborosi gyűrűt és kijelölte címtemplomukat.

(via MTI)

Figyelmébe ajánljuk