Ferenc pápa szerint világháború zajlik

  • narancs.hu
  • 2023. március 10.

Külpol

A katolikus egyházfő egy interjúban arról beszélt, birodalmi érdekek húzódnak a háttérben.

Többek között lehetséges lemondásáról is beszélt Ferenc pápa egy interjúban, amelyből a La Repubblica című olasz napilap közölt részleteket pénteken. A kivonatot az MTI szemlézte.

Ferenc pápa nyíltan beszélt lemondása lehetőségéről, ami abban az esetben következhetne be, ha „túl fáradt” lenne és elveszítené „tisztán látását”. Hangsúlyozta, néhány bölcs bíborost már megkért arra, figyelmeztessék őt időben, ha a fáradtság miatt már nem képes világosan értékelni a helyzeteket. 

„Idős vagyok, gyengült a fizikai erőm, a térdemmel kapcsolatos egészségi problémákat megalázónak éreztem, bár jól gyógyulok” – mondta a 86 éves pápa. A 2013. március 13-án megválasztott Ferenc pápa az RSI olasz nyelvű svájci televíziócsatornának nyilatkozott vatikáni szolgálata tíz évéről. A teljes interjút vasárnap sugározzák. 

Ferenc pápa úgy vélte, harmadik világháború zajlik, és annak fő csatatere jelenleg Ukrajna.

Kifejtette, világháborúról van szó, mivel az összes nagyhatalom részt vesz benne. Vlagyimir Putyin orosz elnök „tudja, hogy rendelkezésre állok, tudja, hogy szeretnék vele találkozni” – jelentette ki Ferenc pápa, aki Oroszország Ukrajna ellni háborújának kirobbanása óta közvetítő szerepre törekszik, és többször hangoztatta, hogy kész elutazni Kijivbe és Moszkvába is. A katolikus egyházfő azt MTI összefoglalója szerint arról is beszélt, a háttérben „birodalmi érdekek húzódnak, és nem csak oroszok, hanem más nagyhatalmaké is”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk