Franciaország szigorít a bevándorlási törvényen

  • narancs.hu
  • 2023. december 20.

Külpol

A baloldal szerint Macron befeküdt a szélsőjobbnak. Emberi jogi szervezetek az elmúlt évtizedek legregresszívebb törvényének nevezték a jogszabályt.

A francia parlament több hónapos politikai huzavona után elfogadta a francia bevándorlási politikát szigorító törvényt

írjaBBC. A módosított törvényjavaslatot mind Emmanuel Macron elnök centrista Reneszánsz pártja, mind Marine Le Pen szélsőjobboldali Nemzeti Tömörülés pártja támogatta.

Az új jogszabályban szereplő intézkedések között szerepel, hogy a migránsok számára megnehezítik a családtagok Franciaországba hozatalát, és késleltetik a szociális ellátásokhoz való hozzáférésüket.

A baloldaliak azzal vádolták Macront, hogy engedményeket tett a szélsőjobboldalnak. Az alsóházban azonban akkora volt a többség, hogy a kormánypártnak nem volt szüksége Le Pen támogatására.

Egyébként Le Pen és a konzervatívok is üdvözölték a módosított törvényjavaslatot.

Franciaország régóta vitázik a bevándorlási törvény szigorításáról, az ország az Európába érkező bevándorlók csaknem egyharmadát fogadja. A francia családügyi miniszter szerint a törvény átalakítása előtt szükséges volt azt a szempontot figyelembe venni, hogy az ország gazdaságának gerincét a vendégmunkások adják.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!