Újabb tűzszünet jöhet? A Hamász vezetője szerdán Egyiptomban tárgyal

  • narancs.hu
  • 2023. december 20.

Külpol

Fokozódik a nemzetközi nyomás.

A Hamász vezetője szerdán Egyiptomba utazik, hogy az újabb tűzszünetről tárgyaljon

írja a The Guardian. A hírek szerint a katari székhelyű Hamász-vezető, Iszmáíl Hanije magas szintű küldöttséget vezet majd szerdán az egyiptomi tárgyalásokra. Izrael korábbi közlései szerint újabb túszokért cserébe hajlandó beleegyezni egy újabb tűzszünetbe.

Kedden palesztin és arab tisztviselők azt mondták a Háárec című izraeli újságnak, hogy a tárgyalás során megvitatják a továbbra is az iszlamista szervezetek fogságában tartott 129 túsz, köztük legkevesebb 20 holttest kiadásának feltételeit.

A tűzszünet a további segélyek Gázai övezetbe érkezését is segítené, az AFP szerint egyre nagyobb a nemzetközi nyomás. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa szerdán szavaz a kérdésről.

Ám a megállapodásig az izraeli hadsereg a Gázai övezet déli részén, Hán-Júnisz térségében "mélyíti és fokozza" szárazföldi hadműveletét – közölte Daniel Hagari izraeli katonai szóvivő.

"Az IDF különleges erőket vet be, és hírszerzési tevékenységet végez a Gázába hurcolt túszok felkutatásáért. Ez a legfőbb feladat, a terepen lévő erőket felkészítik az élő túszok keresésére is, és továbbra is minden lehetséges erőfeszítést megteszünk, hogy visszaszerezzük őket"– tette hozzá.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk