Gorka Sebestyén Magyarországról: A „konzervatív” oldal olyan korrupttá vált, mint az egykori MSZMP

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 15.

Külpol

A trumpista külpolitikai tanácsadó örülne, ha az amerikai konzervatív barátai jobban ismernék a Fidesz valódi természetét. 

„Reménykedtem benne, hogy a „konzervatív” oldal nem válik olyan korrupttá, mint az egykori kommunista MSZMP. Ebben tévedtem. Elég Mészáros Lőrincre nézni” – nyilatkozta a Válasz Online-nak adott interjújában Gorka Sebestyén.  A magyar származású brit-amerikai külpolitikai szakértő, műsorvezető Donald Trump feltétlen híve, korábban a Fehér Házban dolgozott neki. 

Gorka elmondta, nem túl közelről követi Magyarország külpolitikáját. „De nem is kell – emlékeztetnék arra, hogy a kilencvenes években a Fidesznek dolgoztam. Gyuricza Béla altábornaggyal és Siklósi Péter későbbi honvédelmi helyettes államtitkárral együtt egyike voltam az akkor még ellenzékben működő párt három nemzetbiztonsági tanácsadójának, ezért ismerem Orbánt és a módszereit” – fogalmazott. 

 
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) megbeszélését folytat Gorka Sebestyén elnöki külügyi és nemzetbiztonsági tanácsossal Washingtonban 2017. március 21-én.
Fotó: MTI Fotó: KKM
 

A külpolitikai szakértő szerint nem vitás, hogy a jobboldalon kialakult egy globális mozgalom, és ennek keretében az Egyesült Királyságtól Indiáig megjelentek olyan pártok, amelyek a képviseleti demokráciát képviselik „az EU, az ENSZ, a Világgazdasági Fórum arctalan”, meg nem választott elitjeivel szemben.

„Mindemellett örülnék neki, ha amerikai konzervatív barátaim jobban tisztában lennének a Fidesz valódi természetével”

– mondta. 

Gorka Sebestyén az Ukrajnában dúló háborúról is beszélt. Mint fogalmazott, amikor „George W. Bush volt hatalmon, Oroszország lerohanta Grúziát. Amikor Obama, Putyin megkaparintotta a Krímet. És most, amikor a szenilis Biden foglalja el az ovális irodát, Oroszország ismét megtámadta Ukrajnát. 2008 óta csak abban a négy évnyi békeidőben nem indított támadást Moszkva a szomszédai ellen, amikor a főnököm volt az elnök. Putyin fél Trump elnök úrtól. Még szép, hogy nem tört volna ki a háború, ha ő ül a Fehér Házban!”. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk