Gyorssegélyt küldünk a Fülöp-szigeteknek

  • narancs.hu
  • 2021. december 19.

Külpol

A Rai tájfun által érintett településeken nincs áramszolgáltatás, nem működik az infrastruktúra sem. 

Magyarország húszmillió forint gyorssegélyt küld a Fülöp-szigeteki tájfun miatt bajba került embereknek – közölte a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a közösségi oldalán.

Szijjártó Péter a bejegyzésben azt írta, az elmúlt napokban súlyos természeti katasztrófa érte a Fülöp-szigeteket. Tájfun söpört végig az országon, sokan meghaltak, „a brutális pusztítás” tízezreket tett hajléktalanná, és a katasztrófa sújtotta településeken nincs áramszolgáltatás, nem működik az infrastruktúra sem. Alig pár nappal karácsony előtt emberek százezrei szembesülnek rettenetes nehézségekkel. Annak érdekében, hogy könnyítsen terheiken, Magyarország gyorssegélyt küld a bajba került embereknek.

T?jfun a F?l?p-szigeteken

 
Viskók romjai között egy férfi a Fülöp-szigetek középső részén fekvő Cebuban 2021. december 17-én, miután a Rai tájfun végigsöpört a térségen. A forgószél miatt csaknem százezer embert kiköltöztettek lakhelyéről.
Fotó: Jay Labra / MTI/AP
 

Szijjártó Péter tájékoztatása szerint Magyarország ötmillió forintot biztosít a Fülöp-szigeteki Karitásznak arra, hogy a nehéz helyzetbe került családoknak élelmiszercsomagokat állítsanak össze, és 15 millió forintot küld a katolikus érsekségnek Cebu szigetére, hogy helyre tudják állítani megrongálódott templomaikat.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk