Hárman meghaltak egy lövöldözésben a Michigani Állami Egyetemen

  • narancs.hu
  • 2023. február 14.

Külpol

A tettes egy 43 éves férfi, aki később magával is végzett.

Hárman meghaltak, öten pedig megsebesültek abban a lövöldözésben, ami a Michigani Állami Egyetem kampuszán történt hétfő esti lövöldözésben – számolt be a Telex a Guardian információi alapján. A támadó először az egyetem egyik csarnokában nyitott tüzet, ahol két embert ölt meg, majd egy másik helyszínen még egy emberrel végzett. Kórházban öt embert ápolnak, állapotuk válságos.

Az állami hírügynökség beszámolója szerint a fegyveres után hajtóvadászat indult, majd amikor a rendőrök megpróbálták ártalmatlanítani, saját magával is végzett East Lansing városában. A támadó nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra; annyi derült ki róla, hogy afroamerikai férfiről van szó, aki nem volt az egyetem diákja, vagy alkalmazottja, és más kapcsolat sem fűzte az intézményhez.

Az egyetemen kedden és szerdán minden tanórát és előadást töröltek, a hallgatókat arra kérték, hogy maradjanak távol az intézménytől.

A fegyveres erőszakos cselekményeket összesítő amerikai adatbázis alapján 2022-ben több mint 600 olyan lövöldözés történt az Egyesült Államokban, amelyben legkevesebb 4 ember meghalt, vagy megsebesült.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk