Három honvédségi repülő vitte Orbánt és delegációját Egyiptomba

  • narancs.hu
  • 2023. február 28.

Külpol

Két Airbus A319-essel és egy Falconnal repültek.

A honvédségi flottából három repülőgépet is igénybe vett a kormány Orbán Viktor egyiptomi hivatalos útjára a népes magyar delegáció szállításához. Minderről a 24.hu írt.

A lap cikke szerint Orbánt két tárcavezető is elkísérte az útra: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, továbbá egy cégvezetőkből álló csoport is kiutazott, ők egyiptomi partnereikkel találkozhatnak üzleti fórum keretében.

Hétfőn a honvédség mindkét Airbus A319-es gépe Budapestről Kairóba indult, amelyek egyenként 140 fő befogadására alkalmasak. A harmadik, 606-os jelű Falconnal pedig Szijjártó Péter érkezett Stockholmból, aki a héten már több országban is megfordult. A miniszter erről a Facebook-oldalán tett közzé rövid animációt, amely szemlélteti, hogy előszőr Törökországba utazott, ahová elkísérte a földrengések túlélőinek szánt segélycsomagokat. A hvg.hu szerint ezt az utat két géppel tette meg, az egyik a csomagokat vitte, a másikon ő ült. A két gépből az egyik visszatért Budapestre, hogy felvehesse a kairói delegációt, míg a másikkal a miniszter Stockholmba utazott. Svédországban nem töltött sok időt, onnan indult délután Egyiptomba a honvédség 606-os jelű Falconjával.

Kedden délben még mindhárom honvédségi gép Egyiptomban tartózkodott. 

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk