Ismét lövik Herszont az oroszok

Külpol

A hatóságok eddigi értesülései szerint két civil meghalt a támadásban.

Minderről Andrij Jermak, az ukrán elnöki iroda vezetője adott tájékoztatást. Az elmúlt napban az orosz erők több mint 25 településre nyitottak tüzet a herszoni régióban, a Denyeper folyó ukrán ellenőrzés alatt álló jobb partján, aminek következtében három helyi lakos sérült meg. Pavlo Kirilenko, Donyeck megye kormányzója a Telegramon arról adott hírt, hogy az orosz erők Szvjatohirszk települést is tűz alá vették keddre virradó éjjel, aminek következtében az ukrán katasztrófavédelem egy tagja életét vesztette, további négy pedig megsebesült. "Ez egy szándékos és cinikus csapásmérés volt, nem a fegyveres erőkre, hanem azokra, akik a harci tevékenységek alatt is segítik a civilek túlélését" - emelte ki a kormányzó.

Oleh Szinyehubov, Harkiv megye kormányzója arról számolt be, hogy a régióban lévő Kupjanszk várost kedd reggel lőttét az orosz erők, a támadásban egy civil vesztette életét. Hozzátette, hogy több lakóház dőlt romba és egy óvoda épülete megrongálódott.

Az ukrán vezérkar keddi jelentése szerint eddig hozzávetőleg 149 240 orosz katona halt meg Ukrajnában közülük mintegy 550-en az elmúlt nap alatt. Az ukrán erők hétfőn megsemmisítettek egyebek mellett további három orosz harckocsit és három tüzérségi rendszert.

Oroszország nyitott a háborút lezáró tárgyalásokra, de nem mond le az elcsatolt ukrán régiókról, mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője – erről már a Telex számolt be. Preszkov szerint a „népszavazások” útján megszerzett területek már az Oroszországi Föderáció realitásának részei, és Oroszország ebből soha nem fog engedni. Kiemelte, hogy „Moszkva nyitott a tárgyalásokra, ha Kijev elfogadja, hogy teljes mértékben orosz ellenőrzés és irányítás alá kerülnek az annektált területek”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk