Három repülővel vitt 33 lélegeztetőgépet Szijjártó Mongóliába

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 11.

Külpol

Jól megtervezett diplomáciai út.

A kormány július végén 33 lélegeztetőgépet ajándékozott Mongóliának, a készülékeket Szijjártó Péter kísérte Ulánbátorba, az úthoz a honvédség Airbus A319-es gépe mellett a Magyar Honvédség egyik Falconjára is szükség volt, a lélegeztetőgépeket viszont minden bizonnyal egy harmadik állami repülőgép vitte, írta meg a 24.hu.

Szijjártó a honvédség A319-es csapatszállító repülőgépével ment Mongóliába, de a lélegeztetőgépeket a magyar kormány másik új, 17 milliárdos szállítógépe, az Airbus A330-200F szélestörzsű repülő szállította.

A portál szerint Szijjártó egy harmadik géppel, a Dassault Falconnal indult vissza. Ezt a gépet fél nappal követte az a gép, amivel érkezett a külügyminiszter. 

A 3 repülővel lebonyolított diplomáciai út során a váltott repülőkkel a külügyminiszter fél napot spórolhatott magának, írja a 24.hu. Még a hazatérése napjának délutánján bejelenthette a magyar űrhajósról szóló terveket, és este még a paloznaki jazzpiknikre is odaért  

"A Magyar Honvédség a repülőgépek beosztását mindig a szállítási feladatok összetettsége és időbeosztása alapján allokálja", írta a portál megkeresésére a minisztérium az esetről.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk