Hatalmas összeget szavazott meg Ukrajnának az amerikai Képviselőház

  • narancs.hu
  • 2024. április 20.

Külpol

Kritikus fontosságú lehet a 61 milliárd dollár.

Több mint 60 milliárd dolláros katonai segítséget szavazott meg az amerikai Képviselőház Ukrajnának. A csomagban fegyverek is vannak. A források elkülönítését csak hosszú csúszás után sikerült elfogadni, mivel a Republikánus Párt szélsőjobbos szárnya élesen támadta a javaslatot, és az elfogadása után is éles viták tárgya lehet.

A csomagot 311 képviselő megszavazta, 112 ellenezte. Hamarosan Joe Biden elnök is aláírja a rendelkezést - írja a BBC.

Az amerikai sajtónak nyilatkozó hivatalnokok szerint heteken belül eljut Ukrajnához a segítség lőszer formájában. Sok támogató már akkor tapsolt és ukrán zászlót lengetett, amikor a hivatalos eredmény még nem jött meg.

„Köszönöm, Amerika! – üzente Zelenszkij az X-en. – Hálás vagyok az Egyesült Államok Képviselőházának, mindkét pártnak, és személy szerint Mike Johnson házelnöknek a döntésért, amely a történelmet vágányon tartja.”

 

A Képviselőház a mai napon szavazott az Izraelnek és Tajvannak nyújtandó támogatásról is: Tajvan 8 milliárd dollárnyi támogatását nem kísérték különösebb viták, 35 republikáus képviselő szavazott ellene.

Ennél meglepőbb lépésre is sor került Washingtonban. A képviselők megszavazták a TikTok betiltásáról szóló törvényt, amit a techvállalat csak úgy kerülhet el, ha annak kínai anyavállalata eladja az applikációt. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk