Amerikai tisztviselők is megerősítették, hogy izraeli rakéta csapódott be Iránban

  • narancs.hu
  • 2024. április 19.

Külpol

Az iráni média szerint három drónt semmisített meg az ország légvédelmi rendszere.

Két amerikai tisztviselő is megerősítette a CBS Newsnak, hogy péntek reggel izraeli rakéta csapódott be Iránban – írja a BBC hírösszefoglalója alapján a 444.hu.

Kora reggel robbanásokat lehetett hallani Iszfahánban, az iráni média beszámolója szerint az ország légvédelmi rendszere működésbe lépett, és három drónt semmisítettek meg. Iszfahán tartományban egy légibázis és több katonai létesítmény is található. Arról egyelőre nem érkezett jelentés, hogy bármit is eltaláltak volna, az iráni média szerint az összes nukleáris létesítmény biztonságban van.

Az iráni állami tévé szerint a robbanások „a mini drónokat célzó légvédelem aktiválásának következményei voltak”.

Az izraeli hadsereg és a Pentagon egyelőre nem nyilatkozott. Mint ismert, április 13-án Irán több mint kétszáz drónt és rakétát indított Izrael ellen. Teherán azt állította, hogy a támadás válasz volt a szíriai konzulátusa elleni feltételezett izraeli támadásra, amely 13 ember halálát okozta. Izrael már akkor jelezte, visszavágnak, hogy elrettentsék Iránt az újabb rakétázásoktól.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk