Helikopterről fog ördögöt űzni a bíboros
Buenaventura_205_(1207900489).jpg

Helikopterről fog ördögöt űzni a bíboros

  • narancs.hu
  • 2019. július 11.

Külpol

Hiszen az egész várost megszállta a gonosz.

Katonai helikopterről fog fölébe szállni a kolumbiai püspök, hogy szentelt vízzel szórja meg Buenaventura városát, írja a Guardian. Monsignor Rubén Darío Jaramillo Montoya a város püspöke ki akarja űzni onnan a gonoszt, ami szerinte megszállta a települést.

Az igaz, hogy városban elharapózott az erőszak a drogcsempészet és nagyon sokan élnek nyomorban. Montoya az után döntött az ördögűzés mellett, miután egy 10 éves kislányt megkínoztak és megöltek.

„Ki kell kergetnünk a gonoszt Buenaventurából, hogy megpróbáljuk visszaállítani a nyugalmat és békét amit a városunk elveszített a sok bűnözés, a korrupció, a sok gonoszság és a drogcsempészet miatt“, nyilatkozta a püspök a helyi rádiónak. Erre pedig a legjobb módszer, ha helikopterről felszáll a város fölé és megszórja azt szentelt vízzel - különös tekintettel a kikötőre, hiszen az a drogcsempészet központja.

Montoya reméli hogy ezzel, és isten áldásával sikerül megszabadulni a démonoktól, akik bűnbe viszik az embereket. A hadsereg is kiveszi a részét a bűn elleni küzdelemből, hiszen a püspök rendelkezésére bocsátanak egy helikoptert a művelethez.

Buenaventura az amúgy sem békés Kolumbia legerőszakosabb városa. A Human Rights Watch szerint a városrészek bűnbandák irányítása alatt állnak, és mindennaposak az erőszakos bűncselekmények.

Figyelmébe ajánljuk