Iszlamista fegyveresek támadták meg a MOL pakisztáni üzemét

  • narancs.hu
  • 2023. május 23.

Külpol

4 rendőr és 2 biztonsági őr meghalt.

Iszlamista fegyveresek támadták meg a MOL földgáz- és olajkitermelő üzemet Pakisztán északnyugati részénírja a Reuters. 4 rendőr és 2 biztonsági őr meghalt – közölte a pakisztáni rendőrség.

A legfeljebb 50 fegyveres által elkövetett támadást a MOL Pakisztáni Olaj- és Gázipari Vállalat egyik üzemében történt Hangu kerületben, az afgán határ közelében – közölte Irfan Khan rendőrtiszt.

A fegyveresek két kutat –az M-8-at és az M-10-et – vették célba nehézfegyverekkel, köztük rakéta meghajtású gránátokkal. Az M-8-as kútnál a biztonsági őröknek sikerült visszaverniük a támadást, a két biztonsági őr az M-10-es kútnál vesztette életét.

A rendőrség közlése szerint a fegyveresek megrongáltak egy naperőművet is az egyik gázerőműnél, mielőtt a szomszédos Észak-Vazirisztánba menekültek, ahonnan érkeztek.

A támadásért egyelőre még senki nem vállalta a felelősséget. A Reuters hírügynökség kereste a MOL-t, de egyelőre nem érték el őket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

  • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.