Iszlamista terrortámadástól tartanak Kölnben

  • narancs.hu
  • 2023. december 29.

Külpol

Gépfegyveres rendőrök járőröznek Köln belvárosában.

A hatóságok egy iszlamista csoport fenyegetésére hivatkozva szigorú védelmi intézkedéseket vezettek be Köln nevezetességénél, a dómnál. Az MTI idézi Martin Lotz zónáért felelős rendőrtisztet, aki azt mondta: Az átcsoportosítás célja megelőzni bármiféle esetleges támadást.” Hozzátette: a gépfegyveres rendőrök látványa sokak számára nyugtalanító lehet, de szerinte az akció célja, hogy az emberek biztonságban ünnepelhessék az újévet.

A német hatóságokat karácsony értesítették egy iszlamista csoport fenyegetéséről, ezért már akkor megerősítették a dóm körüli biztonsági intézkedéseket, a templomot pedig lezárták a turisták elől. Vasárnap egy 30 éves tádzsik férfit is őrizetbe vettek, aki a gyanú szerint a támadást előkészítendő látogatott el a dómba.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk