Ivás helyett füvezz! – javasolja a német rendőrség

  • narancs.hu
  • 2024. június 16.

Külpol

Kérés az angol szurkolókhoz.

A vasárnap esti Szerbia–Anglia labdarúgó-mérkőzésre készülve a német rendőrség azt közölte, szemet fognak hunyni, ha azt látják, hogy a szurkolók közterületen füveznek. Inkább ezt tegyék, minthogy igyanak és berúgjanak, ami agresszív viselkedéshez vezethet – írja a 24.hu.

A német rendőrség úgy készült a vasárnap 21 órai kezdettel Gelsenkirchenben zajló mérkőzésre, hogy arra kötelezte a stadion vendéglátóhelyeit, csak alacsony alkoholtartalmú sört szolgáljanak fel a meccs idején. 

A gelsenkircheni rendőrség szóvivője ezt nyilatkozta: „Ha látunk egy csoportot, amelynek tagjai alkoholt isznak és kissé agresszívnek tűnnek, egy másik csoport pedig kannabiszt szív, természetesen az alkoholt fogyasztó csoportot fogjuk megnézni. Az alkoholfogyasztás agresszívabbá tehet valakit, a kannabisz-szívás pedig lenyugtatja az embereket. Meg akarjuk előzni az erőszakot és biztonságban akarjuk tartani az embereket. A hangsúlyt azokra a szurkolókra fogjuk helyezni, akik isznak és potenciálisan erőszakossá válhatnak – ezért is vannak biztonsági óvintézkedéseink az alkohollal kapcsolatban.”

A német szövetségi parlament áprilisban legalizálta a kannabisz rekreációs célú használatát, termesztését, szabályozott keretek között. 

Benn, a stadionban azonban már tilos lesz kannabiszt szívni.

A rendezők negyevenezer angol és 5-8 ezer szerb szurkolót vártak az eseményre. 

Összecsapás már volt – igaz, mint a 444 írja, a szerbek nem angolokkal, hanem albán szurkolókkal verekedtek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk