Jill Biden Szlovákiába és Romániába látogat a héten

  • narancs.hu
  • 2022. május 2.

Külpol

Kormánytisztviselőkkel, menekültekkel és segélyszervezetek dolgozóival találkozik.

Jill Biden amerikai first lady csütörtökön ötnapos látogatást tesz Romániában és Szlovákiában, hogy találkozzon az amerikai hadsereg tagjaival és a nagykövetségek személyzetével, az Ukrajnából elmenekült szülőkkel és gyerekekkel, illetve a humanitárius segélyszervezetek munkatársaival és tanárokkal - közölte a first lady irodája, írja a The Guardian.

A lap a Reuters hírügynökségre hivatkozva azt írja, hogy az Egyesült Államokban május 8-án vasárnap ünneplik az anyák napját, így azon a napon Jill Biden olyan ukrán anyákkal és gyerekekkel találkozik, akik az Ukrajna elleni orosz háború miatt kényszerültek elhagyni otthonaikat.

A first lady pénteken a romániai Mihail Kogalniceau légibázison találkozik az amerikai hadsereg tagjaival, majd Bukarestbe utazik, hogy román kormánytisztviselőkkel, az amerikai nagykövetség munkatársaival, humanitárius segélyszervezetek munkatársaival és a menekült ukrán gyerekekkel foglalkozó tanárokkal találkozzon.

Az út során megáll Pozsonyban, Kassán és Vysne Nemeckén is, ahol szintén kormánytisztviselőkkel, menekültekkel és a segélyszervezetek dolgozóival találkozik.

Címlapkép: Brigitte Macron és Jill Biden Rómában 2021. október 29-én. Fotó: MTI/EPA/ANSA/Maurizio Brambatti

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?