Kalapáccsal támadták meg Vilniusban Navalnij volt munkatársát

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. március 13.

Külpol

Leonyid Volkovot, Navalnij politikai stratégáját a háza előtt támadták meg. 

Kalapáccsal támadtak rá Leonyid Volkovra, Alekszej Navalnij néhai orosz ellenzéki politikus vezető politikai stratégájára a litván fővárosban, Vilniusban kedden – közölte szerdán Navalnij volt szóvivője, Kira Jarmis.

"Volkovot a háza előtt támadták meg. Valaki betörte kocsijának ablakát, majd könnygázt fújt a szemébe, ezután a kalapáccsal kezdte ütlegelni Leonyidot" – írta Jarmis az X-en, melyhez képeket is mellékelt, amelyeken Volkov homloksérüléssel és vérző lábbal látható, a háttérben a megrongált autóval.

A litván külügyminiszter, Gabrielius Landsbergis, megdöbbentőnek nevezte az esetet. "Az elkövetőknek felelniük kell bűneikért" – írta az X-en. 

A litván rendőrség az áldozatot meg nem nevezve közölte: bejelentést kapott arról, hogy egy férfit megtámadtak a háza előtt. A rendőrök nyomozást indítottak, és elkerítették a Volkov házához közeli fenyőerdőt, amely Vilnius északi külvárosi részén található, majd kutyákkal átfésülték a terepet.

A litván kémelhárítás jelentése szerint

a Volkov elleni támadást nagy valószínűséggel Oroszország szervezte és hajtotta végre.

Gitanas Nauseda litván elnök a litván rádióban közölte, hogy az akciót egyértelműen előre eltervezték, és kapcsolatban áll más balti országok elleni provokációkkal. "Egyetlen dolgot üzennék Vlagyimir Putyinnak: itt senki sem fél Öntől" – szögezte le az államfő.

Navalnij politikai csoportjának, a Korrupcióellenes Küzdelem Alapítványa (FBK) tagjainak nagy része az Európai Unió területén, a többi között Litvániában tartózkodik, miután elmenekültek Oroszországból.

(Borítóképünkön Leonyid Volkov.)

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.