Perre megy az Európai Parlament a magyaroknak kiosztott pénzek miatt

  • narancs.hu
  • 2024. március 14.

Külpol

Azt gyanítják, politikai alku született, és szeretnék megismerni a döntés hátterét.

Az Európai Parlament (EP) beperli az Európai Bizottságot, mert az tízmilliárd eurónyi forrást hozzáférhetővé tett Magyarország számára – írja a 24.hu.

A JURI-nak nevezett jogi bizottságuk révén januárban kezdte vizsgálni az EP, hogy lehet-e pert indítani a bizottság ellen, végül egyetlen ellenszavazattal arra jutottak, hogy igen. A lépést a parlament elnöki konferenciája, így a pártcsaládok vezetői, valamint a parlament elnöke, Roberta Metsola is jóváhagyta.

Az Európai Bizottság még decemberben döntött a tízmilliárd eurós forrás feloldásáról, ami a kohéziós alapok része. A pénz kiutalását az igazságügyi reformhoz kötötték.

A parlament alapvetően azért perel most, mert az ő feltételezésük, hogy a bizottság politikai alku miatt szabadította fel a Magyarországnak járó pénzeket – írja a lap. Biztosan tudni szeretnék, hogy milyen döntések vezettek a pénzek felszabadításához.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk