Kamala Harris fiatal sportolóknak szervezett rendezvényen méltatta az elnököt

  • narancs.hu
  • 2024. július 22.

Külpol

Először szólalt meg az alelnök Joe Biden visszalépése óta.

Az amerikai főiskolai sportolók ernyőszervezetének (NCAA) Fehér Házban tartott rendezvényén szólalt fel hétfőn Kamala Harris alelnök – írja a CBS tudósítása alapján a Telex.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Joe Biden amerikai elnök vasárnap visszalépett a demokrata párt elnökjelöltségtől, nagy valószínűséggel pedig alelnöke, Kamala Harris veszi át helyét a kampányba, aki mögé azóta a demokrata politikusok és támogatóik nagy része is felsorakozott.

„Első kézből tanúsítom, hogy az elnökünk, Joe Biden minden nap küzd az amerikai emberekért, és mélyen hálásak vagyunk a nemzetnek tett szolgálatáért”

– mondta Harris, aki szerint Biden elmúlt három évének cselekedetei és azok öröksége „páratlanok a modern történelemben”.

Az alelnök felidézte az államfő elhunyt fiának, Beau Bidennek a szavait, aki még ügyészi éveikben beszélt neki arról, milyen apa és milyen ember Joe Biden. Harris arról beszélt, ő is ugyanazokat az értékeket látja az elnökben minden nap, majd „az őszinteségét, az integritását, a hitét, a nagy szívét, és a szeretetét” hangsúlyozta „az Egyesült Államok és a családja irányába”.

A CNN szerint Harris a rendezvény után Delaware államba igyekszik, hogy találkozzon a kampánycsapatával, és megbeszéljék, mi legyen a választásokig hátralévő 105 napban. A Telex emlékeztetett, Harris a sok támogató nyilatkozat dacára hivatalosan még nem a párt elnökjelöltje, hiszen az előválasztásokon az emberek Joe Bidenre voksoltak. Éppen ezért a demokraták körében egyelőre arról zajlik a vita, hogy az augusztus 19–22. közti jelöltállító konvención tartsanak-e nyílt és átlatható szavazást, vagy előre leosszák a lapokat és Chicagóban csak a szentesítő igent mondják ki Kamala Harris jelöltségére.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk