Katar segít a magyar túszok kiszabadításában

  • narancs.hu
  • 2023. november 5.

Külpol

Szijjártó Péternek azt ígérte Soltan Bin Saad Al-Muraikhi, mihelyt értékelhető információhoz jut, jelentkezik.

 

Katar kormánya segít Magyarországnak abban, hogy a Hamász terrorszervezet által túszul ejtett magyar állampolgársággal is rendelkező emberek visszanyerjék a szabadságukat – erről szól Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnapi Facebook-posztja.

A magyar diplomácia vezetője arról ír, hogy amikor a Hamász megtámadta Izraelt, sok száz ember között öt magyar állampolgársággal rendelkező személyt is túszul ejtett és elhurcolt a palesztin terrorszervezet.   

„Kiszabadításuk érdekében folyamatosan kapcsolatban állunk az izraeli kormány ezen célból létrehozott munkacsoportjával. Ma délután viszont telefonon tárgyaltam Katar külügyi államminiszterével, Soltan Bin Saad Al-Muraikhi kollégával, akivel áttekintettük a regionális biztonsági helyzetet. Elmondtam a kollégának, hogy öt részben magyar állampolgárságú személyről tudunk, akik jelenleg is fogságban vannak és kértem tőle, hogy segítsenek a kiszabadításukban. Katari kollégám méltatta a kétoldalú kapcsolatainkat és ígéretet tett, hogy közbenjárnak a magyar túszok kiszabadítása érdekében. A túszul ejtett személyek neveit átadtuk, s Soltan Bin Saad Al-Muraikhi arról biztosított, hogy amint értékelhető információval rendelkeznek, azt azonnal a rendelkezésünkre bocsátják. Hálásak vagyunk Katarnak és a katari kormánynak a segítségért” – írta Szijjártó Péter.

 

Címlapképünk forrása a külügyminiszter Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk