Kiderült, mi lesz a Buckingham-palota előtt hagyott plüssmacikkal

Külpol

Egy jótékonysági szervezet kapja meg őket. Persze tisztítás után.

Egy brit gyermekjótékonysági szervezet kapja meg azt a több mint ezer Paddington mackót és más plüssmackót, amelyet a szeptemberben elhunyt II. Erzsébet tiszteletére hagytak ott a Buckingham-palotánál.

A 96 éves korában, szeptember 8-án elhunyt királynőt gyászolók a rengeteg virág és üzenet mellett hagyták a plüssmackókat a brit uralkodócsalád londoni és a windsori palotája előtt. A játékmackókat a palota közleménye szerint megtisztítják, és úgy adják át a Barnardo's brit jótékonysági szervezetnek.

Lynn Perry, a szervezet vezérigazgatója felidézte, hogy II. Erzsébet több mint 30 éven át volt a szervezet védnöke. Ígérete szerint vigyázni fognak a mackókra, és a játékok olyan helyre kerülnek majd, ahol szeretni fogják őket, és örülnek majd nekik.

A Paddington mackók apropója egyébként az volt, hogy a királynő uralkodásának 70. évfordulója alkalmából júniusban rendezett ünnepségek egyik fénypontjaként a népszerű regény- és filmhős, Paddington maci együtt teázott II. Erzsébettel egy videóban. A kedves jelenetben II. Erzsébet elárulta, hogy a táskájában mindig magával visz egy lekváros szendvicset, Paddington kedvenc csemegéjét.

A gyász napjai alatt viszont annyian szerették volna ezekkel a tárgyakkal leróni tiszteletüket, hogy a királyi parkok gondozói arra kérték az embereket, ne hagyjanak Paddington mackókat és lekváros szendvicseket a palotáknál.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk