Kidobott négy kiscicát, DNS-mintákkal keresi a belga rendőrség

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. július 29.

Külpol

A vizsgálat költségét az állatvédelemért felelős iroda állja.

Belgiumban a rendőrség először keres DNS-minta segítségével olyan embert, aki négy újszülött kismacskát dobott egy kukába Sint-Truiden városában – tette közzé a VRT belga hírportál hétfőn.

Herman Missotten, Sint-Truiden körzeti nyomozója a sajtónak elmondta, hogy a vizsgálat az emberek ellen elkövetett bűncselekményekhez hasonlóan zajlik: a hatóságok DNS-mintát vettek a kiscicáktól, majd a feltételezett anyamacskától is.

A minták vizsgálatát a környezetvédelmi osztály állatvédelemért felelős irodája végzi, így a költségek nem a helyi rendőrséget terhelik.

Amennyiben megtalálják, az elkövetőre akár börtönbüntetés, valamint nagy összegű pénzbírság is várhat.

„Lehet, hogy a közösségünk sok szemetet termel, de nagyon szomorú lenne, ha már élő állatokat is a kukába dobnánk” – jelentette ki Missotten. Az egyik buszmegálló szemetesében megtalált kismacskákat befogadóknál helyezték el.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk