Kirill pátriárka fegyvernyugvást szorgalmaz az ortodox karácsony idejére

  • narancs.hu
  • 2023. január 5.

Külpol

Azt szeretné, ha az ortodoxok január 6-án és 7-én a harcok helyett az istentiszteleteken vehetnének részt.

A Tass orosz állami hírügynökség jelentése szerint Kirill pátriárka karácsonyi tűzszünetet kért Ukrajnában.

Az egyház honlapján közzétett nyilatkozatában felhívással fordult "a konfliktusban érintett minden félhez", hogy január 6-án déltől január 7-én éjfélig szüntessék be a harcokat és kössenek karácsonyi tűzszünetet, hogy az ortodoxok szenteste és Krisztus születésének napján részt vehessenek az istentiszteleteken.

A Guardian emlékeztet, hogy a pátriárkát kemény külső bírálatok érték, amiért támogatja Oroszország ukrajnai invázióját. 

December közepén a Krelmben még elutasították a karácsonyi tűzszünet lehetőségét. Ekkor Moszkva kijelentette, hogy a közel 10 hónapja tartó ukrajnai háború után nincs szó "karácsonyi tűzszünetről", és a harcok a tél folyamán is folytatódni fognak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk