Nem követendő példa: Orbán kezébe köhögött majd kezet fogott a moldovai miniszterelnökkel

  • narancs.hu
  • 2020. március 12.

Külpol

Ebben mondjuk pont követhetné Erdogan példáját!

Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos látogatást tett Moldovában, ahol Szíjjártó Péterrel az oldalán megbeszélést folytatott Ion Chicu-val Chisinauban, majd a magyar és moldovai kormányfő sajtájékoztatót tartottak - számolt be róla az MTI.

A híradásból azonban kimaradt egy kínos részlet: az Index találta meg, hogy az egyik helyi lap, a Point.md arról írt, hogy Orbán nem igazán követte a koronavírus miatt bevezetett ajánlásokat: beszéde közben többször megköszörülte a torkát, majd a kezébe köhögött - ezután pedig kezet fogott a moldovai kormányfővel. Az erről készült képek itt nézhetőek.

Miniszterelnökünk védelmében szólva: legalább a baljába köhögött és jobbkézzel fogott kezet. Ennek ellenére megszegte az egészségügyi szervezetek járványügy esetére javasolt protokollját: ezek szerint igyekezzünk zsebkendőbe köhögni, és tartózkodjunk a kézfogástól is. Utóbbit egyre több helyen fogadják meg, akár politikusok is: Recip Tayyip Erdogan például csak tisztes távolságból üdvözli tárgyalópartnereit.

Figyelmébe ajánljuk