Kötelező Covid-védőoltáson lamentálnak Szlovákiában

  • narancs.hu
  • 2021. június 18.

Külpol

Bizonyos korcsoportokhoz tartozó, vagy egy adott foglalkozást gyakorló emberek számára vezetnék be.

Több mint ötszáz szlovák állampolgár járt az Európa-bajnokság budapesti meccsén – ezt a mobilszolgáltatók segítségével derítette ki a szlovák egészségügyi minisztérium –, és közülük később 270-en jelentkeztek koronavírus-tesztelésre. Ezt azért hozta szóba Vladimír Lengvarský miniszter a Paraméter szemléje szerint, mert azt tervezi a tárca, hogy akik a koronavírus-járvány szempontjából magasabb kockázatú országokból jönnek, de nem vonulnak házi karanténba, azok számára kötelező karantént vezetnének be. Ennek költségeit arra terhelnék, akivel szemben elrendelik ezt a korlátozást. 

 

A szaktárca erősíteni szeretné az oltással kapcsolatos tájékoztató kampányt. Fölmerült, hogy az átoltottságot úgy is lehetne növelni Szlovákiában, ha kötelezővé tennék a vírus elleni védőoltást, például bizonyos szakmákban vagy korosztályokban, így a hatvan év fölöttiek korcsoportjában. A szlovákiai igazságügyi minisztérium megvizsgálja, hogy be lehet-e ilyet vezetni.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.